wym. swiec żarowych -nie chciał zaplaić przy -20

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korpal
    Ambiente
    • 2008
    • 168

Ja sobie tego nie wyobrażam, teraz jeżdżę A4 od zjazdu z S1 aż do Gliwic... czyli prawie 40 km. Taki mam dojazd do pracy, nie wyobrażam sobie jazdy przez wszystkie miasta GOP-u żeby się dostać do pracy...
    To jakaś paranoja :?
  • wkowal10
    Ambiente
    • 2007
    • 237

Witam. Żonie po nocy nie chciał zapalić przy -20 jak stał na dworze. 120kkm przejechane bez wymiany świec. Mechanik stwierdził, że świece wypalone i przy takich mrozach bedę miał problemy. Zaleca wymianę świec. Trzeba chyba wymienić , mimo że kontrolka nigdy mi sie nie świeciła. Jak stoi w garażu po nocy (w garazu jest ok. -4st), to odpala od pierwszego. Samochód 3.5 roku. Czy trafna diagnoza. Czy może i jak sprawdzic świece , żeby bez potrzeby nie wymieniać. Czy trzeba też akumulator wymienić? Inna sprawa, że być może facet odpalał to by odpalił. Kobitka to kobitka. (do kuchni do garów). Proszę o podpowiedzi i sugestie. Pozdr.

Komentarz

• alfee
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2583

Zamieszczone przez wkowal10
      Kobitka to kobitka. (do kuchni do garów). Proszę o podpowiedzi i sugestie

IMO sam sobie odpowiedziałeś, ale .... świeczki i tak warto sprawdzić. Może być, że któraś lub któreś już wyzionęły ducha. W moim sharanie nie grzały trzy i odpalał pod chmurką przy -20. Ciężko miał, ale odpalał.
      Alfee
      Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
      Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

Pracuję...